Information om akut lån trots skuld hos Kronofogden

Hur fungerar det egentligen med ett akut lån trots skuld hos Kronofogden? Är det möjlig att teckna sig på ett nytt mikrolån? Givetvis försvårar ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden för dig när du vill ansöka om nytt lån. Läs vidare kring hur det fungerar och vad du har för möjligheter att ändå lyckas låna lite pengar ifall behovet finns.

Populära långivare av mikrolån

 • Kreditupplysning utan UC
 • Ingen uppläggningsavgift
 • Ingen uttagsavgift
 • Ingen säkerhet krävs
 • Besked direkt på skärmen
 • Kreditupplysning utan UC
 • Ej fixerad betalperiod
 • Ansök dygnet runt
 • Lånebesked direkt
 • Direkt utbetalning

Vilka är Kronofogden?

Kronofogden är en statlig myndighet som med cirka 2300 medarbetare finns på 32 orter i Sverige. Myndigheten har som uppgift att:

 • bidra till säkerställande av finanisiering av den offentliga sektorn
 • bidra till ett väl fungerande samhälle för både medborgare och näringsliv
 • motverka brottslighet

Kronofogden ser alltså till att alla som har rätt att få betalt i olika ärenden får betalt. Det gäller såväl kommuner och myndigheter som privatpersoner och företag. Förutsättningen är att ansökan om hjälp skickas in.

Det är inte bara de som vill få betalt som får hjälp av Kronofogden. De som har skuld till någon kan också ansöka om att få hjälp, så att återbetalningar sker på ett rättssäkert sätt. I sådana ärenden kan Kronofogden arbeta förebyggande, men även hjälpa till med skuldsanering och medla i ekonomiska tvister.

Ytterligare saker som Kronofogden arbetar med är att granska hur konkursförvaltare hanterar konkurser och försöker hjälpa personer som har svårt att betala sina skulder och räkningar. Kronofogden är också inblandad i vräkningsärenden.

Annons:

Låna med betalningsanmärkning hos Kronofogden

Att ansöka om lån med betalningsanmärkning hos Kronofogden är inte samma sak som att ansöka om lån med en aktiv skuld hos dem. En betalningsanmärkning kan vara ett tidigare ärende som finns kvar i registret trots att skulden är återbetald. Anmärkningen finns kvar i tre år efter det att den registrerades.

Även om en betalningsanmärkning kan påverka dina möjligheter att låna på ett negativt sätt är det många gånger inga problem att få igenom en ansökan om mikrolån. Däremot kanske du får sämre lånevillkor med anmärkning jämfört med utan.

Att ansöka om akut lån trots skuld hus Kronofogden

Ansökan om lån trots pågående skuld hos Kronofogden kan vara svår att få beviljad. De flesta långivare nekar alla typer av lån, så länge du har ett skuldsaldo kvar.

Det finns dock några långivare som kan bevilja mindre mikrolån trots en aktiv skuld. I de fall får du räkna med att det kommer vara väldigt höga räntor och avgifter, då långivaren tar en stor risk med att låna ut pengarna. Det är kan också vara extra höga krav på inkomst och säkerhet.

Var noga med att säkerställa att du klarar av att leva upp till alla krav och att du har kapacitet att betala tillbaka lånet. Annars löper du stor risk att hamna efter även med det lånet och försätta dig i en ännu tuffare ekonomisk situation.

Vanliga krav vid låneansökan med skuldsaldo hos Kronofogden

Även om det är svårt att bli beviljad ett nytt lån med aktivt skuldsaldo hos Kronofogden är det inte helt omöjligt. Det kan exempelvis gå om du uppfyller vissa krav. Kraven kan se olika ut hos olika långivare, men vanligt är något eller några av nedanstående. Rekommendation är att du dessutom kontaktar en skuldrådgivare för att få hjälp med din skuldsituation. Där kan du få hjälp med att hantera dina skulder.

Lånet ska finansiera den aktiva skulden

Det finns långivare som kan godkänna lån när du fortfarande har en skuld hos Kronofogden, så länge en del av lånebeloppet används till att betala tillbaka skulden direkt.

Låna tillsammans med en medsökande eller borgenär

En del långivare kan välja att godkänna lån, trots ditt skuldsaldo, om du har en medsökande eller borgenär som inte har en aktiv skuld betalningsanmärkning hos Kronofogden. Det gör långivaren en mycket större säkerhet.

Lån med säkerhet

Du kan också få ett nytt lån beviljat om du kan lämna någon form av säkerhet i samband med låneansökan. Det kan exempelvis röra sig om en bil eller en bostad. Även då kan långivaren känna sig tryggare med att låna ut pengar till dig, trots att du har en skuld hos Kronofogden.

Viktigt att tänka på här är att du kommer förlora det objekt som du haft som säkerhet om du inte betalar av lånet i tid!

Annons:

Alternativa lånemetoder

Om du är i ett akut lån trots skuld hos Kronofogden och inte kan få igenom en låneansökan hos de mer traditionella långivarna finns det andra alternativ att testa.

Låna privat

Närmast till hands kanske det är att försöka låna privat istället. En släkting eller nära bekant som har möjlighet att låna ut pengar brukar vara den bästa lösningen. Det går då att lägga upp villkoren på ett sätt som gör att båda känner sig nöjda.

Sedan är det minst lika viktigt att sköta återbetalningen när du lånar privat som när du lånar av en annan långivare. Annars finns det stor risk för att er relation kommer att påverkas negativt.

Pantbank

Ett annat bra alternativ är att besöka en pantbank och pantsätta lite dyrare ägodelar. Då kan du snabbt få loss pengar för att klara av det akuta behovet.

Tänk bara på att om du inte löst ut de ägodelar du pantsatt i tid kommer du att bli av med dem!

Omstartslån – det kanske bästa alternativet!

Omstartslån, även kallat nystartslån och samlingslån, är ett lån du kan bli beviljad trots skuld hos Kronofogden. Precis som namnet vittnar om handlar det om att teckna ett lån för att ta sig ur en jobbig ekonomisk situation.

Med ett omstartslån kan du betala av din skuld till Kronofogden och kanske även samla andra, mindre fördelaktiga lån, i ett och samma lån med bättre villkor. På så sätt kan du ta dig ur skuldträsket och få en successivt bättre ekonomi och tillvaro.

Vi rekommenderar inte att teckna ett nytt lån så länge du har ett skuldsaldo hos Kronofogden. Det finns stor risk för att du hamnar i ett ännu tuffare läge än innan. Undantag för detta är just ett nystartslån som egentligen kan få dig att komma på fötter igen. För att bli beviljad ett omstartslån behöver du en god återbetalningsförmåga.

Var noga med att få alla förutsättningar klara för dig även innan du tecknar ett omstartslån. Ta gärna hjälp av en skuldrådgivare för att komma fram till ditt beslut.

Lämpligheten att skaffa nytt lån trots skuld hos Kronofogden

Du kanske hamnar i en situation där du känner att du måste låna pengar akut. Även om det kan vara svårt att bli beviljat nytt lån finns det ändå vägar att gå för att kunna låna pengar. Då måste du ställa dig frågan om det VERKLIGEN behöver dra på dig ytterligare en skuld?

Om svaret på frågan blir att du måste låna för att klara dig för stunden, måste du göra det med största försiktighet. Du har hamnat med en skuld hos Kronofogden av en anledning. Om du väljer att teckna dig på ett nytt lån kommer du att få ännu sämre ekonomiska förutsättningar.

Du riskerar att få ytterligare betalningsanmärkningar och kanske ännu större skuld hos Kronofogden!

Annons:

Vanliga frågor och svar om lån trots skuld hos Kronofogden

Kan jag teckna nytt akut lån trots Kronofogden?

Har du enbart betalningsanmärkningar hos Kronofogden finns det många långivare som godkänner ansökningar om mikrolån och snabblån. Har du skuld kvar hos Kronofogden blir det betydligt svårare att få ett lån godkänt. Då måste du ha en bra säkerhet eller en borgenär/medsökande för lånet.

Hur ser jag mitt skuldsaldo hos Kronofogden?

För att se ditt skuldsaldo loggar du med mobilt BankID in på Mina sidor på Kronofogdens webbplats. Där hittar du all information kring dins skulder och betalningsanmärkningar.

Hur länge ligger min skuld kvar hos Kronofogden?

Själva skulden hos Kronofogden försvinner spå snart den är fullständigt betald. Däremot ligger betalningsanmärkningen kvar i tre år från det att den först registrerades.

Vilket lån har jag störst chans att få med skuld hos Kronofogden?

Det lån du har störst chans att få beviljat med pågående skuld hos Kronofogden är ett så kallat pantlån. Det innebär att du lämnar en eller flera värdesaker som säkerhet för att få låna pengar en viss period.

Kan jag samla mina lån med skulder hos Kronofogden?

Att kunna samla dina lån till ett större lån när du har skulder hos Kronofogden är möjligt hos vissa långivare. Ett så kallat omstartslån eller nystartslån är vanligt förekommande för att betala av skulden till Kronofogden och för att samla dyra smålån och krediter.

Kan jag låna pengar till bilköp trots skuld hos Kronofogden?

Ja, det är möjligt att få låna pengar till att köpa bil även om du har skuld hos Kronofogden. Då måste kunna sätta din bostad eller annan dyr värdesak som säkerhet när du tecknar lånet. Alternativ är att sätta en medsökande med god ekonomi på lånet.

Kan jag handla på avbetalning med skuldsaldo hos Kronofogden?

nej, du kan inte handla på avbetalning med en aktiv skuld hos Kronofogden.

Kan jag ta lån utan säkerhet med skuld hos Kronofogden?

Nej, du kan inte ta ett lån utan att kunna sätta något som säkerhet när du har skulder hos Kronofogden.

Jämför olika långivare

Hitta rätt långivare när du behöver ansöka om ett akut lån trots skuld hos kronofogden!

Våg för att illustrera att jämföra olika lånealternativ

Liknande artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *