Öka din kreditvärdighet med mikrolån

För att du ska kunna ha möjlighet att teckna lån, skaffa kreditkort eller köpa produkter på avbetalning är det viktigt med en bra kreditvärdighet. Hur motsägelsefullt det än kan låta kan du använda dig av mikrolån för att på sikt öka din kreditvärdighet.

Populära långivare av mikrolån

  • Kreditupplysning utan UC
  • Ingen uppläggningsavgift
  • Ingen uttagsavgift
  • Ingen säkerhet krävs
  • Besked direkt på skärmen
  • Kreditupplysning utan UC
  • Ej fixerad betalperiod
  • Ansök dygnet runt
  • Lånebesked direkt
  • Direkt utbetalning

Använd mikrolån att skaffa dig bättre kreditvärdighet

Har du haft problem med ekonomin en tid tillbaka och har det påverkat din kreditvärdighet negativt? Det kan göra att du får problem i framtiden att teckna den lån de behöver för exempelvis en bostadsrätt eller bil. Det kan också påverka din möjlighet att skriva på ett hyreskontrakt, teckna ett mobilabonnemang eller köpa en TV genom delbetalningar.

Genom att det är enklare att bli beviljad mikrolån än traditionella privatlån kan det vara det förstasteget mot en bättre ekonomi och kreditvärdighet. Här tipsar vi dig om några av de sätt du kan använda mikrolån för just detta.

Annons:

En mindre investering för en större framtid

Mikrolån kan användas till så mycket mer än att betala ett akut behov av en mindre summa pengar. Du kan alltså låna till så mycket mer än att betala reparation för en trasig bil eller för ett dyrt tandläkarbesök.

Du kan använda mikrolån som finansiering i att investera i din framtid!

Genom att mindre lån kan du exempelvis betala för en kurs eller utbildning som på sikt kommer kunna ge dig en fast anställning med en bra lön. Just dessa delar är viktiga kriterier för att kunna få en bra kreditvärdighet. Att det även kan hjälpa dig att snabbare betala av eventuella skulder gör att du även där har möjlighet till en hög kreditvärdighet snabbare.

Driver du ett eget företag, eller funderar på att starta upp ett, kan mikrolån vara vägen till att få det att blomstra. Du behöver kanske investera i ny utrustning eller externa tjänster för att ta företaget till nästa nivå. Genom att nyttja en enkel mikrokredit kan det vara startskottet till en lyckad framtid och en bra ekonomi.

Låna dig ur en besvärlig lånesituation

Om du sitter med många smålån eller småkrediter riskerar du att få en klart försämrad kreditvärdighet. Villkor och räntor ser olika ut hos olika långivare. Om du har kostsamma mikrolån med dåliga villkor kan det vara värt mycket att hitta en långivare som erbjuder dig bättre villkor vid en sammanslagning av flera smålån.

Det kanske kan låta konstigt att ersätta flera mikrolån med ett mikrolån, men med tanke på att det hos vissa långivare går att teckna den typen av lån för upp till ett par hundra tusen kronor finns det stora möjligheter.

Genom att kunna sänka räntesatsen jämfört med de mindre lånen kommer du kunna spara in pengar på ett bra sätt. Då det dessutom bara kommer att ha ett lån kommer du bli av med flera fasta månadskostnader, vilket kommer kunna spara ännu mer pengar åt dig. Genom de besparingar du gör kan du betala tillbaka din skuld snabbare, och därmed snabbare öka din kreditvärdighet.

Genom att bara ha ett lån kommer du minimera risken för att missa någon återbetalning. Då minimerar du även risken för att dra på dig onödiga extrakostnader.

Att tänka på när du ska låna dig till en bättre kreditvärdighet

Det kanske kan låta enkelt att låna sig ur en besvärlig situation, men för att det inte enbart ska ge en kortvarig effekt med ännu tuffare efterföljder måste du tänka igenom allting ordentligt.

Välj rätt långivare

Att välja rätt långivare är en nyckel till att det hela ska lyckas. Inte nog med att räntan och de fasta avgifterna ska vara låga är det andra villkor som också måste vara fördelaktiga. Får du exempelvis betala av den nya lånet så fort du vill, utan extra avgifter? Kan du välja att ha en betalningsfri månad utan extra avgifter, om situationen kräver det?

Innan du börjar verkställa planen måste du veta att det inte kan uppstå några obehagliga överraskningar på vägen, från långivarens håll.

En annan sak när det gäller långivare är att välja en som inte använder sig av UC när det gör kreditupplysningen i samband med ansökan. För många UC-förfrågningar påverkar också kreditvärdigheten negativt.

Ha en stadig plan som du håller fast vid

Innan du ger det in i den här lösningen måste du också vara säker på att du utan problem kommer kunna klara av inbetalningarna för lånet. Se till att räkna på det ordentligt innan du tecknar det nya lånet.

Det kan under resans gång uppstå situationer där du kan känna dig frestad att avvika lite från den förutbestämda planen. Gör allt du kan för att hålla fast vid vad du först bestämt. Börjar du kompromissa någon gång när det exempelvis gäller de kontinuerliga inbetalningarna av lånet, eller vad pengarna från lånet ska användas till finns det risk för att du gör det igen. Och igen. Och igen.

Innan du ens hinner reagera har pengarna du lånat spenderats på fel saker, eller du har avstått några inbetalningar och för ökade utgifter som följd. Det kommer alltså krävas självdisciplin!

Annons:

Sammanfattning av hur du kan öka din kreditvärdighet

Genom att teckna ett nytt mikrolån kan du på sikt öka din kreditvärdighet. Du kan använda det för att finansiera utbildning som på sikt kommer kunna ge dig en ny, fast anställning med bättre lön. Di kan använda det för att bala ihop flera, kostsamma smålån och bli skuldfri snabbare.

Var bara noga med att ta reda på alla förutsättningar kring det nya lånet och räkna igenom att du kommer klara av det rent ekonomiskt. Var också noga med att ha självdisciplin så att du håller fast vid din ursprungliga plan för en bättre ekonomisk framtid!

Jämför olika långivare

Hitta rätt långivare när du vill öka din kreditvärdighet genom mikrolån!

Våg för att illustrera att jämföra olika lånealternativ

Liknande artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *