Familj som behöver akut hjälp med pengar

Har du hamnat i en situation där du behöver akut hjälp med pengar finns det flera väga att gå för att bli av med problemet. En väg, som ibland kan vara den både enklaste och snabbaste, är att ansöka om ett mikrolån med direktutbetalning av pengarna. Aven om mikrolån kan vara den snabbaste vägen är det inte säkert att det är den bästa för just dig. I den här artikeln tipsar vi var du kan vända dig när du är i ett akut behov av pengar.

Populära långivare av mikrolån

  • Kreditupplysning utan UC
  • Ingen uppläggningsavgift
  • Ingen uttagsavgift
  • Ingen säkerhet krävs
  • Besked direkt på skärmen
  • Kreditupplysning utan UC
  • Enkel ansökan
  • Etablerad aktör
  • Flexibel betalning
  • Snabbt besked

Tips för dig som måste ha pengar akut

Här följer en rad olika förslag på hur du kan göra när du behöver akut hjälp med pengar av något slag. Vissa förslag ger dig pengar på kontot inom ett par minuter och vissa förslag tar det lite längre tid innan du har pengarna tillhanda. Olika situationer kan kräva olika typer av behov och lösningar.

Annons:

Låna privat

Den kanske mest naturliga lösningen när du behöver akut hjälp med pengar är att låna privat av en släkting eller nära vän. Vi mindre belopp kan du via Swish ha pengarna hos dig på ett par minuter och vid större belopp, som kräver banköverföring, kan det ta ett par dagar.

Även om att låna privat kan kännas som det bästa och mest naturliga sättet att lösa situationen, finns det ändå vissa risker. Om det skulle bli så att du inte klarar av att betala tillbaka skulden efter er förutbestämda plan kan det påverka den privata relationen negativt, vilket du bör ha med i beaktning innan du lånar.

Mikrolån

Ett annat sätt att låna pengar snabbt är ett så kallat mikrolån, eller snabblån. Även här kan du har pengarna på kontot bara minuter efter det att du skickat in din ansökan. Kraven att bli beviljat ett mikrolån är ganska låga och du kan exempelvis få låna pengar trots betalningsanmärkningar.

Det du bör ha i beaktning innan du ansöker om ett mikrolån är att det är en dyr låneform. Räntorna och månadsavgifterna är ofta höga i förhållande till vad lånebeloppet ligger på och skulle du av någon anledning råka bli sen med en inbetalning ligger även straffavgifterna på en ganska hög nivå.

Pantbank

Om du bor så att du har nära tillgång till en pantbank kan det vara ett bra alternativ. Har du ett värdeföremål att lämna in får du en viss summa pengar som du kan använda dig av för att lösa din akuta ekonomiska kris.

Du bör dock vara medveten om att om du missar att lösa in lånet innan det satta datumet riskerar du att bli av med din värdesak, eller att du måste betala extra mycket för att kunna köpa tillbaka den.

A-kassan

Har du varit medlem i a-kassan under en viss tid och blir arbetslös kan du ha rätt att få ut pengar via a-kassan under din arbetslöshet. Är du inte medlem i a-kassan kan det vara viktigt för dig att bli det så fort som möjligt.

På denna sida kan du se vilka a-kassor som finns, så att du hittar den som passar ditt yrkesområde bäst.

CSN

Om du ska vidareutveckla dig genom utbildning finns det många CSN-berättigade utbildningsprogram. Det många inte vet är att det även finns möjlighet att få stöd hos CSN även för körkort och hemutrustning.

Besök CSN:s webbplats här!

Annons:

Försäkringskassan

Genom försäkringskassan har du rätt till stöd och bidrag i flera olika typer av fall. genom dem kan du få sjukersättning, föräldrapenning, flerbarnstillägg och bostadsbidrag. Det finns även något som heter bostadstillägg som kan vara värt att kolla upp.

Via denna länk kommer du till Försäkringskassans webbplats.

Kommunen/Socialtjänsten

Genom Socialstyrelsen webbplats kan du läsa mer om vad det finns för möjligheter att ansöka om ekonomiskt bistånd hos din kommun. Läs mer om detta här.

Pensionsmyndigheten

Är du pensionär och behöver akut hjälp med pengar kan du även vända dig till Pensionsmyndigheten. Där kan du få hjälp md beräkningar för att se om du är berättigad bostadstillägg.

Konsumenternas

Hos Konsumenternas kan du kostnadsfritt få rådgivning och vägledning i ekonomiska frågor. Beroende på var i livet du befinner dig kan de hjälpa dig att hitta rätt väg att gå.

Rädda Barnen

Rädda barnen hjälper både barn som lever i flykt och som lever i familjer med låga inkomster. De driver bland annat fritidsgårdar där barn med behov kan få delta i de olika aktiviteterna. De arbetar också med projekt för att stärka unga personers psykiska hälsa.

Annons:

Svenska kyrkan

En del församlingar i Svenska kyrkan kan erbjuda privatpersoner tillfällig ekonomisk hjälp. Utöver detta går det exempelvis även att få samtalsstöd och hjälp med att söka medel från olika fonder.

Maskrosbarn

I Stockholm, Göteborg och Malmö driver Maskrosbarn sina verksamheter. Organisationen hjälper barn vars föräldrar exempelvis utöver våld, har missbruksproblem eller liter av psykisk ohälsa. Hit kan alla barn mellan 13 och 19 år vända sig för att få hjälp.

Röda korset

Förutom att erbjuda hjälp till äldre, nyanlända och ofrivilligt ensamma människor kan Röda Korset dessutom erbjuda språkträning, läxhjälp, simskola och andra typer av aktiviteter för barn och ungdomar.

Majblommans Riksförbund

Genom Majblommans Riksförbund kan barn under 18 år och som tillhör utsatta familjer få ekonomisk hjälp. Det kan exempelvis handla om att få utrustning eller avgifter för fritidsaktiviteter betalda, kläder och även barnkalas.

Stipendier, stiftelser och fonder

Utöver ovanstående organisationer finns det även olika typer av stipendier, stiftelser och fonder att vända sig till om du behöver akut hjälp med pengar. Kriterierna för dem varierar, så läs mer om vad de har att erbjuda via länkarna i listan:

Jämför olika långivare

Hitta rätt långivare när du behöver akut hjälp med pengar!

Våg för att illustrera att jämföra olika lånealternativ

Liknande artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *